Society for Conservation GIS Ukraine (SCGIS Ukraine) – це Українське Товариство Природоохоронних ГІС. Нашою місією є розвиток спільноти, надання знань та підтримки установам та фахівцям, які використовують геоінформаційні системи (ГІС) та науку для забезпечення сталого розвитку у гармонії з довкіллям та культурною спадщиною.

Починаючи з 2012 р. наше відділення допомагає українським установам, національним паркам, громадам, окремим дослідникам та активістам з використанням можливостей ГІС для вирішення їх щоденних завдань. Ми віремо, що можемо змінювати світ на краще, викорставши потенціал ГІС.

З метою взаємопідтримки у використанні ГІС ми проводимо дві щорічних зустрічи. Важливим і найпершим нашим проектом є щорічний семінар “ГІС та заповідні території” для фахівців та новачків у вкористанні ГІС. Онлайн-група взаємопідтримки забезпечує безперервне спілкування учасників семінару впродовж року. На додачу до семінару ми підтримуємо проведення “Деня ГІС” щолистопада разом з міжнародною спільнотою. Це свято популяризації ГІС серед школярів, студентів та усіх охочих.

Участь у семінарі допомагає спільнотам та оргінізаціям розвиватися як осередкам місцевого розвитку; отримувати більшу вигоду від використання сучасних просторових інструментів; приймати рішення що ґрунтуються на надійних даних; технологічно співпрацювати між собою та з громадами, бібліотеками, навчальними закладами.

Сталий розвиток галузі має спиратися на енергію молоді. Щороку виробничі практики на базі SCGIS Ukraine проходить 5-10+ бакалаврів та студентів, які отримують знання та навички з використання ГІС та управління ГІС-проектами.

Наш логотип відображає наші основні пріоритети. На ньому зображені дерево, що символізує природу та сталість, символ місцезнаходження що підкреслює просторову сутність всіх даних про природу, а також діаграма Вороного, названа на честь українського вченого, яка є основою для інструменту, що позначає впливи та взаємодію центрів мережі – «Природна околиця».

Наші теги: #scgisukraine #scgis #gispzf